Ціна вказана за 1 кг. Ціни та наявність уточнюйте на момент замовлення! З повагою менеджер Олександр (098) 244 09 02
Буряк Опольський відноситься до низькокалорійних продуктів (43-49 кіло калорій), до того ж він відмінно чистить кишківник, тому рекомендований в боротьбі із зайвою вагою. Його вживання не послабить організм, а навпаки, наповнить його енергією за рахунок заліза, магнію, глюкози.
Опольський — середньостиглий родючий сорт польської селекції. Завдяки тому, що коренеплоди ростуть вглиб, урожай виходить більшим, а місце на ділянці займається небагато. Влітку молоде листя буряка доречне та дуже корисне в салатах і супах. Для успішного вирощування потрібно подбати про якісне насіння і правильний ґрунт.
Характеристика Буряк столовий Опольський · термін зберігання 7-9 місяців; · вегетація 110-120 днів; · коренеплоди циліндричної форми, довгасті; · довжина 15-20 см, діаметр до 7 см; · вага 200-500 г; · забарвлення бордове; · кільця слабо виражені; · сорт суперурожайний, економить посадкову площу; · смак приємний, солодкий; · вирощування буряка у відкритому ґрунті; · відмінно зберігається, швидко вариться.
У листопаді висівають сухе насіння, щоб отримати урожай на наступний рік, в червні. У квітні-травні в борозенки розкладають оброблений у воді матеріал, тоді овочі дозріють до вересня. Поглиблюють насіння до 3 см, землю перед цим розпушують і поливають. Рослини полюбляють ґрунт нейтральної або слаболужної реакції. Добрива (зола, розчин пташиного посліду) вносять двічі. Поливають до 4 разів на рік, а ось прополюють і розпушують регулярно. Навіть найбільший урожай не пропаде, оскільки довго зберігається при 0-2 градусах тепла, придатний до перероблення.
Сорт Опольський оцінять городники та аграрії України, на сайті представлені також ранні сорти буряка столового для відкритого ґрунту.