Горох Цукровий володіє відмінним смаком, багатий білками та харчовими волокнами, вітаміном В1 і С та іншими корисними елементами. Вживання свіжого, або заготовленого овочу відмінно позначається на метаболізмі, роботі імунної системи, покращує стан шкіри та волосся. Горошок містить багато вуглеводів і навіть трохи жирів та цукру, але його калорійність дуже низька — 75 ккал на 100 г свіжого продукту. Горох консервований зберігає всі речовини практично в тому ж обсязі, калорійність при цьому знижується до 55 ккал на 100 г. Найбільш корисні овочі, вирощені на своїй грядці, це відноситься і до зеленого горошку.
Основні характеристики Гороху цукрового: · стручок слабозігнутий, довжиною до 9 см; · форма не вилягає, вимагає підв'язки; · в одному стручку дозріває 5-9 горошин; · смакові якості відмінні; · насіння висівають відразу в ґрунт; · хороша стійкість до хвороб; · можна вживати свіжим, заморожувати та консервувати.