Квасоля спаржева Золота Сакса — хіт продажів. Світло-жовті лопатки надзвичайно ніжні й соковиті. Їх варять, смажать, тушкують, консервують, заморожують. Особливість сорту — в розтягнутому періоді плодоношення. Від першого до останнього дня збору проходить два місяці. Високу врожайність смачною спаржевої квасолі Сакса та її невибагливість вподобали фермери.
Вирощування спаржевої квасолі: Культура краще росте і розвивається на добре освітлених пухких ґрунтах. Сіють її з квітня по червень, можна з інтервалами в 14-20 днів. Температура землі повинна бути не менше 10-12 градусів. Насіння сіють сухими, на глибину до 5 см, із кроком в 15-20 см в ряду. Між рядами відступають близько 45 см. Як виростити спаржеву квасолю у відкритому ґрунті? Догляд за нею не складе завдання навіть для новачків. Це поливи в посушливий період, розпушування й одноразове підгортання. Збирають лопатки в фазі молочної стиглості. Це через 5-8 днів після появи зав'язей.
Відмінною рисою даного сорту є висока врожайність. Дозріває дуже рано, при цьому кущ досить потужний, прямий. У висоту квасоля виростає до 40 см. У цієї рослини неймовірно приємний смак і аромат. Колір зерен легкого жовтого забарвлення. Для споживання плодів не обов'язково чекати повного дозрівання, вживати в їжу можна і раніше. На смак боби дуже солодкі, соковиті, мають округлу форму.
Характеристики (Квасоля спаржева Золота Сакса): Глибина посадки: 5 см Відстань: 45 см Висота рослини: 25-40 см Тип продукту: Насіння Вологість землі: Помірно волога Країна походження: Польща Зона морозостійкості: Зона 7-8 Період цвітіння: старт: червень Період цвітіння: кінець: липень Вегетаційний період — 45-60 днів після сходів; Лопатки до 15-20 см завдовжки, зеленувато-жовті, м'ясисті, соковиті; Смак ніжний, волокна відсутні; Підходить для відкритого ґрунту і плівкового укриття; Стійкість до хвороб і шкідників.