Кабачок Грибовський – старий перевірений часом сорт для вирощування у відкритому ґрунті. За своїми характеристиками підходить для домашнього та комерційного вирощування. Для отримання надраннього врожаю висаджують розсадою у теплицю. Сорт скоростиглий та дуже врожайний – до 12 кг з куща. Плоди збирають недостиглими – їх смажать, тушкують, фарширують, запікають, консервують. Завдяки низькій калорійності (24 ккал/100 г) кабачки дуже цінуються в дієтичному харчуванні, що тільки додає популярності продукту.
Кабачок Грибовський Характеристики та опис: Середньоранній сорт – вегетаційний період становить 45-50 днів; Плоди – білого чи світло-зеленого кольору, циліндричної форми, середня довжина 18-20 см, маса 0,7-1,3 кг; Універсальне застосування – всі види консервування та кулінарної переробки; Стабільно висока врожайність – 5,0-8,7 кг/кв. м. Терміни посадки насінням у відкритий ґрунт – травень/червень; Норма висіву – 0,3-0,4 г/кв. м; Кабачки насінням у ґрунт висівають у прогрітий до +10-12 ґрунт; Сходи з'являються на 4-5 день; Рослинам необхідний своєчасний полив, який можна поєднувати з підживленням водорозчинним добривом, а також прополювання та розпушування ґрунту.