Цукрова коренева петрушка універсальна, в їжу придатне як листя, так і білі коренеплоди, але найчастіше вирощується для отримання смачної приправи для салатів, борщів і закусок з білого кореня. Вона містить високу кількість вітамінів, антиоксидантів, фітонцидів та інших речовин, які захищають організм від сезонних застуд і піднімають імунітет.
Опис сорту петрушки кореневої Цукрової: Дозрівання пізнє; Коренеплід конусоподібний, кремово-білого кольору; М'якоть щільна, ніжна, з яскравим, пряним смаком; Довжина - 15-20 см; Діаметр біля основи - близько 5 см; Використання в їжу - у вигляді приправи для супу, салату і маринадів; Вирощування з насіння просте; Сорт стійкий до захворювань і низьких температур; Посів починають з кінця березня; Збір урожаю коренеплодів проводять восени; Зелень до дозрівання коренів не зрізають; Місце висадки вибирають сонячне або напівтіньове. Насіння кореневої петрушки висаджують у грядки на глибину 2 см з відстанню між рядами близько 15 см. Після появи повноцінних сходів його проріджують, залишаючи між майбутніми коренеплодами не менше 3-5 см. При посадці ґрунт удобрюють мінеральним комплексом, при необхідності додають негашене вапно або золу.