Петрушка Кучерява насіння

425,00
грн.
460,00
грн.
Кучерява петрушка — різновид листової петрушки, відрізняється від батьківської форми сильно гофрованими листям. Культура ідеально підходить для комерційного вирощування — невибаглива, урожайна, користується сталим цілорічним попитом. Використовують петрушку у свіжому, сушеному і замороженому вигляді для ароматизації перших і других страв, салатів та бутербродів. Напередодні свят попит на пряну зелень зростає — гілочки петрушки використовують для прикраси столу.

Характеристики петрушки Кучерява:
· ранньостиглий сорт петрушки для цілорічного вирощування;
· для відкритого ґрунту і плівкових теплиць;
· призначення — на зелень для «свіжого ринку»;
· вегетаційний період — 60-65 днів;
· компактний кущ;
· висота — до 30 см;
· листя — великі, гофровані, темно-зеленого кольору;
· зелень швидко відростає;
· за сезон можна зрізати 4-6 разів;
· врожайність — 5-7 кг/кв. м;
· коренеплоди для зимової вигонки збирають в жовтні;
· сорт стійкий до холоду і посухи;
· стійкість до хвороб — висока;
· морозостійкий, тіньовитривалий сорт.

Як посадити насінням петрушку:
Посадка петрушки не має чіткого обмеження по термінах. Здатність насіння проростати, безпосередньо залежить від наявності вологи в ґрунті. Коли садити петрушку — вибирають за обставинами, ідеальний варіант — озима (жовтень-листопад) посадка, яка гарантує ранні сходи та ранній урожай. На зиму петрушку сіють сухим насінням, у всіх інших випадках практикують пророщування насіння петрушки. Підготовлене насіння сіють у вологий ґрунт на глибину 1,0-2,0 см, міжряддя залишають шириною 30 см. Сходи проріджують до 15-20 кущів на погонний метр.

Доглядати за рослиною нескладно:
Поливати при необхідності, підживлювати, розпушувати міжряддя.
Молода зелень наростає помітно швидше, якщо вчасно зрізати підросле листя.

Made on
Tilda