Кучерява петрушка — різновид листової петрушки, відрізняється від батьківської форми сильно гофрованими листям. Культура ідеально підходить для комерційного вирощування — невибаглива, урожайна, користується сталим цілорічним попитом. Використовують петрушку у свіжому, сушеному і замороженому вигляді для ароматизації перших і других страв, салатів та бутербродів. Напередодні свят попит на пряну зелень зростає — гілочки петрушки використовують для прикраси столу.
Характеристики петрушки Кучерява: · ранньостиглий сорт петрушки для цілорічного вирощування; · для відкритого ґрунту і плівкових теплиць; · призначення — на зелень для «свіжого ринку»; · вегетаційний період — 60-65 днів; · компактний кущ; · висота — до 30 см; · листя — великі, гофровані, темно-зеленого кольору; · зелень швидко відростає; · за сезон можна зрізати 4-6 разів; · врожайність — 5-7 кг/кв. м; · коренеплоди для зимової вигонки збирають в жовтні; · сорт стійкий до холоду і посухи; · стійкість до хвороб — висока; · морозостійкий, тіньовитривалий сорт.
Як посадити насінням петрушку: Посадка петрушки не має чіткого обмеження по термінах. Здатність насіння проростати, безпосередньо залежить від наявності вологи в ґрунті. Коли садити петрушку — вибирають за обставинами, ідеальний варіант — озима (жовтень-листопад) посадка, яка гарантує ранні сходи та ранній урожай. На зиму петрушку сіють сухим насінням, у всіх інших випадках практикують пророщування насіння петрушки. Підготовлене насіння сіють у вологий ґрунт на глибину 1,0-2,0 см, міжряддя залишають шириною 30 см. Сходи проріджують до 15-20 кущів на погонний метр.
Доглядати за рослиною нескладно: Поливати при необхідності, підживлювати, розпушувати міжряддя. Молода зелень наростає помітно швидше, якщо вчасно зрізати підросле листя.